KONSERWOWA PAPRYKA

4.83 (175 ocen)

  • 60 min

Papryka to jedna z warzywnych barw jesieni. Taką w occie robi moja babcia, moja mama, teściowa.. Przepis jest w rodzinie od wielu lat.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 kg papryki: czerwonej i żółtej ( na 15 słoików 0,5 l ) :
    12 szklanek wody
    3 szklanki octu
    3 szklanki cukru
    3 łyżki soli
    na każdy słoik 0.5 - 2 ziela angielskie, 1 liść laurowy
    15 łyżek oleju- po łyżce na każdy słoik
Wystaw ocenę:

4.83 (175 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Papryka marynowana

Konserwowa papryka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę kroimy na paski. Sparzamy. Układamy blisko w słoiku. Do kazdego słoika wrzucamy ziele angielskie i listek laurowy.
    Do garnka wlewamy wodę, ocet, wsypujemy cukier, sól - zagotowujemy. Gorącą zalewą zalewamy paprykę w słoikach. Na wierzch do każdego słoika dajemy łyżkę oleju. Zakręcamy słoiki, pasteryzujemy 5 minut od zagotowania wody
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować