KONSERWOWA PAPRYKA

  • wyświetlono: 29603 |
  • dodany do książki kucharskiej: 15 |
  • polecenia: 1

Papryka to jedna z warzywnych barw jesieni. Taką w occie robi moja babcia, moja mama, teściowa.. Przepis jest w rodzinie od wielu lat.

IMG_20190707_173458_367
  • 60min

Składniki

4 kg papryki: czerwonej i żółtej ( na 15 słoików 0,5 l ) :
12 szklanek wody
3 szklanki octu
3 szklanki cukru
3 łyżki soli
na każdy słoik 0.5 - 2 ziela angielskie, 1 liść laurowy
15 łyżek oleju- po łyżce na każdy słoik

Sposób przygotowania przepisu:

KONSERWOWA PAPRYKA

  • 1. Paprykę kroimy na paski. Sparzamy. Układamy blisko w słoiku. Do kazdego słoika wrzucamy ziele angielskie i listek laurowy.
    Do garnka wlewamy wodę, ocet, wsypujemy cukier, sól - zagotowujemy. Gorącą zalewą zalewamy paprykę w słoikach. Na wierzch do każdego słoika dajemy łyżkę oleju. Zakręcamy słoiki, pasteryzujemy 5 minut od zagotowania wody

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiszkola_babciwarzywapaprykaPrzetworypapryka marynowanapapryka octowa

Komentarze

Podobne przepisy

papryka konserwowa

Dodane przez: mariosylwia

Papryka konserwowa

:-) Gorąco polecam (-:

papryka konserwowa

Dodane przez: Maggie79

PAPRYKA KONSERWOWA

Dzisiaj proponuje coś… z czego...

Papryka

Dodane przez: Benjaminka26

Papryka konserwowa

Przepis jest prosty, a papryka...

papryka konserwowa

Dodane przez: majka190382

PAPRYKA KONSERWOWA

Z przepisu mojej Babci, któremu...

PAPRYKA KONSERWOWA

Dodane przez: anusia

PAPRYKA KONSERWOWA

Sprawdzony przepis!Idealna na kanapki...

Szybka papryka konserwowa

Dodane przez: MonikaW

Szybka papryka konserwowa

Papryka konserwowa to klasyk polskich...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE