Papryka faszerowana klopsikami drobiowymi, kurkami i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Papryki można faszerować na różne sposoby :) Ja polecam nadzienie z klopsów z mięsa drobiowego i kurek, a całość zapieczona pod pierzynką serową :)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 papryki ( u mnie czerwona, żółta i zielona)
    300 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe)
    250 g kurek
    kulka mozzarelli 125 g
    2 łyżki startego żółtego sera
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej
    mielona słodka i ostra papryka
    1 łyżka posiekanego koperku
    sól, pieprz
    olej do smażenia
    posiekany szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Papryka faszerowana klopsikami drobiowymi, kurkami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papryka faszerowana klopsikami drobiowymi, kurkami i mozzarellą 1. Papryki umyć, przekroić wzdłuż na pół i pozbawić gniazd nasiennych. Kurki umyć, oczyścić, podsmażyć na oleju do miękkości. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Rozłożyć równomiernie do połówek papryk.
  • Papryka faszerowana klopsikami drobiowymi, kurkami i mozzarellą 2. Do miski przełożyć mięso mielone, bułkę tartą, posiekany koperek, mieloną słodką i ostrą paprykę, sól i pieprz. Wbić jajko i wyrobić na gładką masę. Z masy formować malutkie klopsiki i po trzy wkładać do łódeczek paprykowych. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st na 20 minut. Mozzarellę zetrzeć, wymieszać ze startym żółtym serem i posypać wierzch papryk. Łódeczki dopiec jeszcze 10 minut w 180 st, aż ser się rozpuści. Podawać na ciepło :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurki Mozzarella Papryka Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować