Papryka faszerowana klopsikami drobiowymi, kurkami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Papryki umyć, przekroić wzdłuż na pół i pozbawić gniazd nasiennych. Kurki umyć, oczyścić, podsmażyć na oleju do miękkości. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Rozłożyć równomiernie do połówek papryk.
2.Do miski przełożyć mięso mielone, bułkę tartą, posiekany koperek, mieloną słodką i ostrą paprykę, sól i pieprz. Wbić jajko i wyrobić na gładką masę. Z masy formować malutkie klopsiki i po trzy wkładać do łódeczek paprykowych. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st na 20 minut. Mozzarellę zetrzeć, wymieszać ze startym żółtym serem i posypać wierzch papryk. Łódeczki dopiec jeszcze 10 minut w 180 st, aż ser się rozpuści. Podawać na ciepło :)
Komentarze