Papryka faszerowana kaszą jaglaną i warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Wegetariańskie obiady to jest to ;)
Uwielbiam paprykę faszerowaną.
Przepis poniżej, z gazeciny, robiłam i polecam ;)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże papryki
    1 pomidor
    100 g kaszy jaglanej
    1 czerwona cebula
    pół niedużej cukinii
    2-3 ząbki czosnku
    garść czarnych oliwek
    żółty ser
    sól, pieprz, mielona słodka papryka
    masło klarowane do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Papryka faszerowana kaszą jaglaną i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
    Na maśle zrumienić drobną posiekaną cebulę,dodać szklankę wody, resztę pokrojonych warzyw i dusić ok 15 minut. W międzyczasie doprawić. Gdy woda odparuje, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i pokrojone na pół oliwki, całość wymieszać z kaszą.
    Papryki przetnij wzdłuż na pół, usunąć nasiona. Wypełnić wnętrza kaszą, posypać startym serem i zapiekać 40-50 minut aż papryka będzie miękka.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować