Ślimaczki warzywne (pepperoni, oliwki,suszone pomidory) z fetą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ślimaczki ,zawijaski z ciasta francuskiego wyszły szczerze pyszne!

Są mega sycące, mogą więc śmiało stanowić wartościową przegryzkę np. w pracy :) I na zimno i na ciepło smakują extra!

Nadzienie idealnie się komponuje z fetą i rozmarynem.

W oryginalnym przepisie zamiast ketchupu na spodzie był ajwar.

Przepis na jedną blachę przekąsek.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego

    150 g prawdziwej fety

    80 g oliwek

    80 g zielonej papryki pepperoni

    100 g suszonych pomidorów

    1 łyżeczka rozmarynu

    pieprz

    ketchup/ajwar do posmarowania ciasta

Ślimaczki warzywne (pepperoni, oliwki,suszone pomidory) z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oliwki, pomidory,pepperoni drobno posiekać. Fetę pokroić w drobną kostkę. Dodać rozmaryn i całość porządnie wymieszać.

    Rozłożyć płat ciasta francuskiego, rozsmarować ketchup/ajwar i nałożyć równomiernie farsz. Zawijać, zaczynając od dłuższego boku. Pokroić na 2cm kawałki, układać na blaszce na płasko i piec 25 minut w 200 stopniach , piekarnik góra/dół

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy