REKLAMA

Papryka faszerowana kaszą jaglaną

wyświetlono: 1204 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Papryka faszerowana kaszą jaglaną - paprykę można zastąpić cukinią lub bakłażanem.

opublikowany: 09.02.2013
Udostępnij Pinterest
  • Łatwy

Składniki:

  • - żółta papryka: 4 sztuki
    - kasza jaglana: 100 dekagramów
    - marchewka: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - mięso mielone (wieprzowe lub drobiowe): 200 gramów
    - pomidory z puszki: 0.5 puszki
    - olej do smażenia: 3 łyżki
    - kostka bulionowa warzywna: 1 sztuka
    - natka pietruszki (posiekana do farszu i na wierz): 4 łyżki
    - sól,pieprz,majeranek,bazylia,oregano,słodka czerwona papryka (do smaku): 1 łyżka
Ocena:

(średnia 4.5 z 187 głosów)

Kuchnia:

Posiłek:

Jak zrobić Papryka faszerowana kaszą jaglaną?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z papryki odetnij wierzch, usuń gniazda nasienne.
  • 2. Kaszę jaglaną ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  • 3. Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  • 4. Cebule pokrój w kostkę i usmaż na patelni. Do cebuli dodaj mięso mielone, marchewkę ,przyprawy.
  • 5. Chwilę podsmaż a następnie dodaj pomidory pokrojone w kostkę.
  • 6. Duś pod przykryciem około 10 minut
  • 7. Kaszę jaglaną wymieszaj z mięsem mielonym,natką pietruszki.
  • 8. Każdą paprykę napełnij farszem i ułóż ciasno obok siebie.
  • 9. Zalej bulionem i duś na małym ogniu 30-40 minut.
  • 10. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
  • 11. RADA: Faszerowane papryki można podać z sosem na bazie jogurtu
    naturalnego i sosu sałatkowego.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: wiesiołek IMG_20220615_172749 (3)

Papryka faszerowana kaszą jaglaną

Zdrowie na talerzu, czyli szybki, pyszny, niskokaloryczny obiadek :)

kategoria: Dania główne opublikowany: 28.03.2014 | wyświetlono: 370 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: Violetka76 Violetka76

Papryka w kapturkach faszerowana grzybami leśnymi i kaszą jaglaną

Piękny, smaczny i kolorowy obiad pachnący jesienią.

kategoria: Dania główne papryka faszerowana opublikowany: 03.09.2015 | wyświetlono: 2994 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 1
Dodane przez: moniakulka

Cukinia faszerowana kaszą jaglaną

Letnie, lekkie ale sycące danie dla osób nie jedzących mięsa i nie tylko.

kategoria: Dania główne opublikowany: 28.07.2018 | wyświetlono: 276 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: dusiowa dusia mala

Papryka faszerowana kaszą jaglaną i mięsem

Uwielbiam przepisy na papryki faszerowane, jako letni obiad.

kategoria: Dania główne opublikowany: 09.08.2015 | wyświetlono: 1263 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE