PAPRYKA FASZEROWANA KASZĄ BULGAR I WARZYWAMI

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Papryka w nieco innej odsłonie, świetny dodatek do dań głównych.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 papryki czerwone
    2 woreczki kaszy bulgar
    2 łyżki kukurydzy konserwowej
    1 mały pomidor
    1 biała część pora
    2 łyżki oleju
    1 szklanka sosu pomidorowego
    3-4 łyżki startego żółtego sera
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Papryka faszerowana Dodatki

Papryka faszerowana kaszą bulgar i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć przekroić na pół i oczyścić z gniazd nasiennych.
  • 2. Kaszę bulgar ugotować według zaleceń na opakowaniu.
  • 3. Olej rozgrzać na patelni, dodac pokrojoną na drobno białą część pora, i lekko zeszklić. Następnie dodać pokrojonego w kostkę pomidora i kukurydzę, lekko poddusić. Warzywa dodać do kaszy i doprawić do smaku solą i pieprzem. Kaszą wypełniać paprykę a następnie posypać strtym serem. Paprykę ułożć w żaroodpornym naczyniu, podlać sosem pomidorowym. Zapieka c w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 20 -30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Warzywa Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować