Papryka faszerowana kaszą orkiszową z warzywami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 56 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszna papryka nadziewana kaszą orkiszową z warzywami. Dodatek kremowego serka sprawia, że nadzienie jest wyjątkowo delikatne, rozpływające się na podniebieniu. Mimo, ze bez mięsa, z powodzeniem można zrobić je na obiad lub kolację. Polecam do tego dania zieloną lub białą paprykę. W tym sezonie robiłam ją już dwa razy :)

  • 56 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4-5 zielone lub białe papryki
    100 g fasolki szparagowej

    1 woreczek kaszy orkiszowej

    60 g kremowego serka śniadaniowego

    150 g cukinii

    0,5 cebuli

    3 łyżki oleju

    50 g zielonego groszku

    garść liści szpinaku

    sól

    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Papryka faszerowana

Papryka faszerowana kaszą orkiszową z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę przekroić wzdłuż na połówki, oczyścić z gniazd nasiennych.

    Kaszę orkiszową ugotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić, wymieszać z serkiem śniadaniowym.

    Fasolkę szparagową pokroić na ok. 2 cm kawałki, ugotować w osolonej wodzie.

    Cukinię i cebulę pokroić w małą kostkę, usmażyć na oleju.

    Zielony groszek ugotować w osolonej wodzie, ostudzić.

    Dodać pokrojony w grube (ok. 1 cm) paski surowy szpinak. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem.

    Gotowym farszem nadziewać połówki papryki.

    Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać ok. pół szklanki wody. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec pod przykryciem ok. 50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować