Orzechowy michałek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatniki moczymy w mleku i układamy na dnie tortownicy.
2.Następnie robimy masę kakaową.
Śmietany ubijamy mikserem, dodajemy cukier puder, kakao oraz 50 g żelatyny rozpuszczonej w niepełnej szklance wody.
Orzechy kruszymy i łączmy z masą.
3.Masę wykładamy na ciastka, chłodzimy 30 minut w lodówce
4.W tym czasie robimy białą masę: Śnieżki ubijamy w dwóch szklankach zimnego mleka.
Dodajemy serki homogenizowane i rozpuszczoną pozostałą ( 3 łyżki) żelatynę w połowie szklanki wody.
5.Cukierki kruszymy i wykładamy na masę ciemną.
6.Cukierki przykrywamy masą białą.
7.Na koniec robimy kleksy z polewy czekoladowej
Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
Komentarze