Orzechowy Michałek

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto bez pieczenia z dodatkiem ulubionych cukierków Michałków i pysznych orzeszków.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Blaszka 24 cm x 24 cm
    Składniki:
    • 1 opakowanie 175 g herbatników kakaowych
    • 5 opakowań po 200 ml śmietany 36 %
    • 80 g żelatyny
    • ½ szklanki cukru pudru
    • 3 łyżki kakao
    • 3 serki homogenizowane waniliowe
    • 200 g orzechów laskowych niesolonych
    • 15 cukierków Michałków
    • 2 szklanki mleka
    • 2 śnieżki na mleko
    • Polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Cukierki

Orzechowy michałek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciastka 1. Herbatniki moczymy w mleku i układamy na dnie tortownicy.
  • orzechy 2. Następnie robimy masę kakaową.
    Śmietany ubijamy mikserem, dodajemy cukier puder, kakao oraz 50 g żelatyny rozpuszczonej w niepełnej szklance wody.
    Orzechy kruszymy i łączmy z masą.
  • 3. Masę wykładamy na ciastka, chłodzimy 30 minut w lodówce
  • masa 4. W tym czasie robimy białą masę: Śnieżki ubijamy w dwóch szklankach zimnego mleka.
    Dodajemy serki homogenizowane i rozpuszczoną pozostałą ( 3 łyżki) żelatynę w połowie szklanki wody.
  • cukierki 5. Cukierki kruszymy i wykładamy na masę ciemną.
  • maasa 6. Cukierki przykrywamy masą białą.
  • polewa 7. Na koniec robimy kleksy z polewy czekoladowej
    Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
  • ciasto 8. Ciasto gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Kakao Orzechy Sery Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować