Ciasto michałek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę, orzechy, proszek do pieczenia i budyń połączyć.
2.Białka z solą ubić dodając partiami cukier, następnie po jednym żółtku. Dodać sypkie składniki i wymieszać łopatką.
3.Wylać do formy i piec 35 - 40 minut w temp, 180*C
4.Zimny biszkopt przeciąć na pół
5.Cukierki zetrzeć na tarce jarzynowej. Żelatynę rozpuścić w wodzie.
6.Kremówkę ubić z cukrem dodać serek i zmiksować. Dodać starte cukierki wymieszać i dodać rozpuszczoną żelatynę. Szybko wymieszać i wyłożyć na nasączony połową ponczu biszkopt.
7.Przykryć drugą połową biszkopta, lekko docisnąć i skropić resztą ponczu.
8.Brzoskwinie z syropem zmiksować blenderem i uzupełnić przegotowaną wodą do objętości 750 ml. Zagotować, wsypać galaretki i wymieszać do rozpuszczenia. Gdy mus zacznie tężeć, wyłożyć na biszkopt.
9.Białe Michałki zetrzeć na drobnej tarce i od razu posypać.
Komentarze