Ciasto Biały Michałek

  • wyświetlono: 2926 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

Mega pyszne ciacho, mocno śmietankowe z dodatkiem cukierków michałków.

636 G.P
  • 12 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

400 g herbatników,
1 l śmietany 30 %,
1 serek mascarpone,
500 g cukierków białych michałków,
2 białe czekolady,
2 łyżeczki żelatyny,
1 szklanka herbaty.

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto Biały Michałek

  • 1. Herbatę zaparzamy i studzimy.
    Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone. Białą czekoladę rozpuszczamy, ostudzamy i dodajemy do masy. Cukierki kroimy na małe kawałeczki. Dodajemy do masy i mieszamy.
    Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody, studzimy i łączymy z masą.
    Herbatniki nasączamy w herbacie i wykładamy na dużą blaszkę.
  • 2. Masę dzielimy na 4 części. każdą część przekładamy nasączonymi w herbacie herbatnikami.
    Na wierzchu powinna znajdować się masa.
    Wierzch ciasta posypujemy startą na tarce o dużych oczkach czekoladą i cukierkami.
    Przechowujemy w lodówce.

    Smacznego ;)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Ciastocukierkimichałekbiałaczekolada

Komentarze

Podobne przepisy

ciasto

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Orzechowy Michałek

Ciasto bez pieczenia z dodatkiem...

Ciasto biały lion

Dodane przez: Kasia_S

Ciasto biały lion

niezwykle pyszne ciasto na każdą...

Białe ciasto

Dodane przez: zauberi

Białe ciasto

Łatwe w przygotowaniu białe ciasto...

ciasto biały lion

Dodane przez: katrinaM24

Pyszne ciasto Biały Lion

Pyszne ciasto, idealne na wszelkie...

Ciasto „Zebra” na białej oranżadzie

Dodane przez: edytaha

Ciasto „Zebra” na białej oranżadzie

Ciasto rosło jak szalone, aż popękało,...

Ciasto

Dodane przez: JulkaTomeczek

Ciasto Biały Lion

Pyszne ciasto trochę słodkie ale...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE