Orientalne roladki z indyka

0 (0 ocen)

Delikatne mięso indycze z wyrazistym , orientalnym farszem. Upieczone roladki z dodatkiem jogurtu naturalnego wychodzą soczyste i bardzo smaczne. Idealnym dodatkiem do nich będzie smażony ryż lub pieczone ziemniaki.

Składniki:

  • 300 g fileta z indyka
    sól , pieprz
    2 łyżki zielonej pasty curry
    2 łyżki sosu sojowego ciemnego
    2 łyżki musztardy
    1 łyżka przyprawy curry
    1/2 łyżeczki ostrej papryki
    170 g. pędów bambusa z zalewy wodnej ( waga po odsączeniu z zalewy)
    jogurt naturalny
    słodka wędzona papryka w proszku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Orientalne roladki z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 
Orientalne roladki z indyka 1. Pędy bambusa przekładamy do miski , dodajemy pastę curry , sos sojowy , musztardę oraz curry w proszku i ostrą paprykę. Mieszamy do połączenia się składników.
  • 
Orientalne roladki z indyka 2. Filet z indyka myjemy , osuszamy na ręczniku papierowym.
    Kroimy na 4-5 plastrów , każdy rozbijamy cienko , oprószamy solą i pieprzem.
    Na każdy kawałek mięsa nakładamy ok. 2 łyżek farszu , rozsmarowujemy po całej powierzchni kotleta.
    Zwijamy roladki nakładając najpierw krótsze boki do środka a następnie w rulon.
  • 
Orientalne roladki z indyka 3. Roladki układamy na foli aluminiowej , polewamy jogurtem naturalnym oraz posypujemy słodką wędzoną papryką.
  • 
Orientalne roladki z indyka 4. Zakładamy boki foli szczelnie na siebie.
    Pieczemy 40-45 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
    Podajemy np. pokrojone w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Orientalna Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować