Orientalne roladki z karkówki

4.5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 2 osób

mniami :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 duże rozbite plastry karkówki
    2 garście mieszanki Iglotex - warzywa orientalne na patelnię lub z innej firmy
    1 jajo rozmącone (roztrzepane)
    10dkg sera żółtego (gouda) startego na tarce o średnich oczkach
    sól świeżo mielona
    pieprz czarny świeżo mielony
    bułka tarta
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Orientalne roladki z karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszankę orientalną robimy tak jak jest napisane na opakowaniu plus posypujemy ją mieszanką jaka była dołączona do mrożonki.Dusimy do miękkości i odstawiamy do wystygnięcia.
  • 2. Do przestudzonego farszu dodajemy żółty ser i całość mieszamy.
  • 3. Rozbite kotlety z karkówki solimy i pieprzymy. Na każdy wykładamy po porcji farszu i zawijamy.
    Najpierw boki a potem rolujemy w roladki.
  • 4. Obtaczamy z wszystkich stron w rozmąconym jaju a następnie w tartej bułce.
  • 5. Roladki smażymy na dość głębokim oleju na patelni z obu stron do zarumienienia się. Na wolnym ogniu żeby w srodku nie były surowe.
  • 6. Podajemy z ulubionymi dodatkami
    Smacznego :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować