2 duże rozbite plastry karkówki
2 garście mieszanki Iglotex - warzywa orientalne na patelnię lub z innej firmy
1 jajo rozmącone (roztrzepane)
10dkg sera żółtego (gouda) startego na tarce o średnich oczkach
sól świeżo mielona
pieprz czarny świeżo mielony
bułka tarta
olej rzepakowy do smażenia
Orientalne roladki z karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mieszankę orientalną robimy tak jak jest napisane na opakowaniu plus posypujemy ją mieszanką jaka była dołączona do mrożonki.Dusimy do miękkości i odstawiamy do wystygnięcia.
2.Do przestudzonego farszu dodajemy żółty ser i całość mieszamy.
3.Rozbite kotlety z karkówki solimy i pieprzymy. Na każdy wykładamy po porcji farszu i zawijamy.
Najpierw boki a potem rolujemy w roladki.
4.Obtaczamy z wszystkich stron w rozmąconym jaju a następnie w tartej bułce.
5.Roladki smażymy na dość głębokim oleju na patelni z obu stron do zarumienienia się. Na wolnym ogniu żeby w srodku nie były surowe.
Komentarze