Omlet z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zdrowe i pożywne śniadanie :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    40 g płatków owsianych
    20 g roszponki
    50 g pomidorków koktajlowych
    1 kulka mozzarelli light
    1 puszka tuńczyka w wodzie
    1/2 cukinii
    curry
    słodka papryka, zioła prowansalskie
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Omlet Jajko Śniadanie

Omlet z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię pokroić w kostkę, posypać curry i solą i podsmażyć. Płatki owsiane zmielić na mąkę. Tuńczyka odsączyć. Białka jajek posolić i zmiksować na puch, dodać żółtka, mąkę, tuńczyka i cukinię i dokładnie wymieszać. Przelać do patelni z metalowych uchwytem, na wierzchu rozłożyć umytą roszponkę i połówki pomidorków, posypać startą mozzarellą, a następnie słodką paprykę, ziołami i pieprzem. Zapiekać pod przykryciem 10-15 minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Płatki Tuńczyk Mąka owsiana Mąka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować