Ogórki Musztardowe

4.5 (173 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

ciekawy smak

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg ogórka obranego i pokrojonego na połówki a większe na 4 częsci
    1 szklanka octu
    1 litr wody
    1 szklanka cukru
    4 łyżki musztardy stołowej
    3 czubate łyżki soli
    Ziele/po 3 ziarenka na litrowy słoik/
    Listek laurowy/po 1 na litrowy słoik/
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki musztardowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane i pokrojone ogórki ułożyć w słoiki/na tą porcję 3 słoiki litrowe/
    Wrzucić ziele i listek laurowy.
    Wodę, ocet, sól, cukier, musztardę wymieszać mątewką i zagotować.
    Gorącą zalewą zalać ogórki i szybko zakręcić.
    Nie trzeba pasteryzować ja jednak podgrzałam kilka minut aby mieć pewność że dobrze się zawekowały.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować