Ogórki Małosolne

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

pyszniutkie

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Młode i bezwzględnie swieże ogórki
    Sól gruba kamienna /na 1 litr wody 1 łyżka soli/
    Czosnek, 2-3 kwiatostany kopru, kawałek chrzanu, listek czarnej porzeczki
    Woda gorąca
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Ogórki małosolne

Ogórki małosolne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki przebrać, mają być zdrowe i jędrne
    W naczyniu kamionkowym lub szklanym ułożyć na dno koper, chrzan, czosnek, potem warstwa ogórków, znów koper , ogórki i koper.
    Zalać gorącą zalewą. Przykryć płaskim talerzem i obciążyć słoikiem wypełnionym wodą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować