Ogórki konserwowe na occie

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo szybko się je robi bez gotowania zalewy. W zimie i nie tylko super dodatek do sałatek i kanapek.

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ogórki gruntowe
    koper
    liście laurowe
    ziele angielskie
    czosnek
    korzeń chrzanu
    gorczyca
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki konserwowe na occie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do każdego słoja o pojemności 0,9 litra włożyć po 1 liściu laurowym,3 ziarenka ziela angielskiego, 1 ząbek czosnku,kawałek korzenia chrzanu ,kilka ziarenek gorczycy i koper. Ułożyć ogórki i wlewać po 4 łyżki octu ,2 łyżki cukru oraz po 1 łyżce soli na każdy słoik. Zalać słoje zimną wodą z kranu. Po około 1 tygodniu ogórki należy pasteryzować 20 minut .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować