Pasta jest szybciutka w przygotowaniu a do tego bardzo smaczna. Zaletą jest niezbyt duża kaloryczność dania. Dieta nie musi oznaczać jałowych dań pozbawionych smaku...
Składniki:
3 małe jajka
Garść listków bazylii
½ pęczka natki
½ pęczka koperku
1 łyżka jogurtu 0%
Sól, pieprz do smaku
¼ łyżeczki chili mielonego
Odchudzona pasta jajeczno-ziołowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupki. Zetrzeć do miski na tarce o małych oczkach. Zioła opłukać pod bieżącą wodą i dokładnie osuszyć. Drobno poszatkować. Dodać do jajek. Doprawić do smaku solą, pieprzem i chili. Dodać jogurt, dobrze wymieszać. Odstawić do lodówki na kwadrans. Smacznego!
Komentarze