Nuggetsy drobiowe w ziołowej panierce z sosem koperkowo - czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety myję , osuszam , kroję w sporą kostkę .
2.Do mleka dodaję jajko , olej , przyprawę do mięs , sól , pieprz , czubrycę , suszony czosnek niedźwiedzi , mieszam , dodaję mięso , mieszam , nakrywam , wstawiam do lodówki na około godzinę .
3.Kawałki mięsa lekko osaczam z marynaty , panieruje w bułce zmieszanej z czosnkiem niedźwiedzim , smażę na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron . Osączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu .
4.Składniki sosu mieszam , odstawiam na około godzinę .
5.Nuggetsy podaje z sosem .
Porady
Panierkę możemy zmieniać wedle upodobań . Doskonałym dodatkiem do bułki tartej może być sezam , siemię lniane ...
Komentarze