Tortilla z czerwoną kapustą

4.5 (199 ocen)

Bardziej kolorowa, bardziej smaczna. Polecam na szybki obiad lub lunch do pracy.

Składniki:

  • Składniki na 4 sztuki:

    300 g piersi z kurczaka
    sól, pieprz
    jajko + bułka tarta do panierki
    olej do smażenia
    4 placki pełnoziarnistej tortilli
    pół słoika kapusty czerwonej (odsączonej z zalewy)
    1 świeża czerwona papryka
    1 czerwona cebula
    1 świeży ogórek

    SOS:

    4 łyżki jogurtu naturalnego
    2 ząbki czosnku
    szczypta soli, pieprzu, cukru i ziół prowansalskich
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Tortilla z czerwoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić na mniejsze, dłuższe kawałki, jak stripsy. Przyprawić solą i pieprzem a następnie panierować w jajku i bułce tartej i usmażyć na oleju na złoty kolor.
  • 2. SOS:
    Jogurt wymieszać z wyciśniętymi ząbkami czosnku. Przyprawić do smaku.
  • 3. Placki tortilli smarować sosem czosnkowym. Na nich ułożyć czerwoną kapustę, pokrojoną w plastry paprykę, cebulę i ogórka a następnie usmażone kawałki kurczaka. Zwinąć i podawać od razu po przyrządzeniu.

Porady

Żeby tortilla była bardziej chrupiąca, można ją zaraz po zwinięciu, dodatkowo podsmażyć chwilę na suchej patelni lub podpiec kilka minut w piekarniku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Czerwona kapusta Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować