Sałatka z kurczakiem, nachos i sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z kurczaka kroimy w drobną kosteczkę, obsypujemy przyprawami smażymy na rozgrzanym oleju około 6-7 minut od czasu do czasu mieszając. Dokładnie studzimy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
2.Jogurt wlewamy do miski i dokładnie mieszamy z majonezem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, solimy i doprawiamy pieprzem, mieszamy dokładnie.
3.Na dnie przezroczystej miski układamy warstwę miksu sałat. Wykładamy połowę ostudzonego kurczaka i polewamy 1/3 sosu.
4.Wykładamy pokrojone w kostkę ogórki, czerwoną fasolę i kukurydzę. Polewamy kolejną 1/3 sosu. Następnie układamy kurczaka, wlewamy pozostały sos po bokach. Boki także wykładamy miksem sałat. Wkładamy do lodówki na minimum dwie godziny. Przed podaniem na wierzchu sałatki układamy nachos. Smacznego!
Komentarze