Naleśniki z twarogiem pod pierzynką budyniową z sosem pomarańczowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Wszystkie składniki na ciasto roztrzepujemy bądź miksujemy ze sobą i odstawiamy na 15-20 minut.
2. W tym czasie przygotowujemy twaróg, który rozcieramy z cukrami i śmietanką.
3. Następnie do rondelka lub na patelnię dajemy masło, roztapiamy je, dodajemy cukier oraz sok z pomarańczy i całość podgrzewamy aż zgęstnieje, na koniec dorzucamy cząstki pomarańczy.
4. Składniki na masę budyniową roztrzepujemy ze sobą i odstawiamy.
5. Na rozgrzaną patelnię dałam ociupinkę oleju i go roztarłam.
6. Następnie wylewam porcje ciasta i smażę naleśniki.
Naleśniki aby nie pękały przykrywamy talerzem i odstawiamy na czas usmażenia wszystkich naleśników.
8. Gotowe naleśniki smarujemy twarogiem i układamy długością jeden obok drugiego w patelni lub nie dużym naczyniu żaroodpornym.
9. Następnie zalewamy masą budyniową i wstawiamy do piekarnika na 200 stop i pieczemy przez około 30 minut.
Przed podaniem na stół naleśniki polewamy sosem z kawałkami pomarańczy. Smacznego !
Komentarze