Naleśniki z boczkiem z farszem serowo-ziemniaczanym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Ciasto smażone z boczkiem i pikantny farsz. Szybkie i sycące danie. Można je podać z czerwonym barszczem.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 10 sztuk
    Ciasto:
    250 ml mleka
    150 g mąki
    2 jajka
    Sól do smaku
    10 cienkich plasterków wędzonego boczku
    Farsz:
    1 kostka białego sera półtłustego(200 g)
    Sól, pieprz do smaku
    1 średnia cebula
    1 łyżeczka masła
    300 g ugotowanych ziemniaków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ser

Naleśniki z boczkiem z farszem serowo-ziemniaczanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: składniki na ciasto zmiksować. Boczek pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na patelni, zlać do miseczki. Naleśniki grubsze smażyć na patelni, za każdym razem podkładając na rozgrzaną patelnię przed wlaniem boczek z tłuszczem.
    Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na maśle. Ser i ziemniaki przetrzeć przez praskę, dodać zeszkloną cebulę , doprawić solą i pieprzem, wymieszać na jednolita masę. Przełożyć naleśniki, zrolować. Przed podaniem posypać skwarkami z boczku.

Porady

1. do farszu można wykorzystać ziemniaki pozostałe z obiadu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Cebula Ser biały Ziemniaki Masło

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować