Naleśniki z nadzieniem serowo - budyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki ciasta zmiksować. Ciasto odstawić na 20 minut żeby odpoczęło. Patelnię rozgrzać z niewielką ilością tłuszczu. Wlać porcję ciasta (u mnie mała chochelka), rozprowadzić na całej powierzchni patelni i smażyć z obu stron.
2.Szklankę mleka gotujemy z cukrem kryształem. W pozostałym mleku rozpuszczamy budyń. Wlewamy na gotujące mleko energicznie mieszamy żeby się nie przypalił. Odstawiamy do wystudzenia.
3.Ser ucieramy na gładką masę (u mnie mikserem), porcjami dodajemy wystudzony budyń. Ucieramy. Dodajemy do smaku cukier puder (ilość wg uznania).
4.Na każdy naleśnik dajemy porcję nadzienia i zawijamy w rulony. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem.
Porady
Naleśniki możemy jeść na zimno jak i na ciepło, usmażone na maśle.
Komentarze