Naleśniki pszenno - żytnie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na naleśniki które zrobiłam z mąki pszennej i żytniej. Zrobiłam je z cukrem więc świetnie nadają się do słodkiego farszu. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mleka
    1 1/2 szklanki wody
    2 jajka
    2 łyżki cukru
    1 szklanka mąki pszennej
    1 szklanka mąki żytniej
    4 łyżki oleju - do ciasta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki pszenno - żytnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe wkładamy do miski i miksujemy do momentu, gdy wszystkie składniki dobrze się połączą. Miskę z przygotowanym ciastem odstawiamy na 30 minut.
    Po tym czasie smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
    Usmażone naleśniki przekładamy na talerz i składamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować