Nadziewany filet z kurczaka w warkoczu

0 (0 ocen)

Pyszny przepis na niedzielny obiad. Mojemu mężowi bardzo smakowało.

Składniki:

  • Na 4 porcje:
    - 2 podwójne filety z kurczaka
    - 2 opakowania ciasta francuskiego
    - 20 dag żółtego sera
    - 1 opakowanie mrożonego szpinaku
    - 2 cebule dymki
    - 3 ząbki czosnku
    - bazylia
    - jakjo
    Marynata:
    - sok z połowy cytryny
    - 1 łyżka musztardy
    - 3 ząbki czosnku
    - oliwa
    - ostra papryka
    - bazylia
    - oregano
    - przyprawa uniwersalna
    - pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Nadziewany filet z kurczaka w warkoczu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zrobic marynatę: wszystkie składniki dobrze wymieszac.
    Filety przekroic na połówki i natrzec marynatą. Włożyc do lodówki na minimum 8 godzin. Na patelni rozgrzac oliwę, pokroic cebulę dymkę i wrzucic na patelnię. Dodac rozmrożony szpinak i przyprawy, na koniec zmiażdżone ząbki czosnku. Smażyc ok. 5 minut, aż sos odparuje. Filety wyciągnąc z marynaty i naciąc wzdłuż, tak by utworzyła się "kieszonka". Napełnic szpinakiem i startym żółtym serem. Ciasto francuskie naciąc do odpowiednich rozmiarów. Na każdy płat ciasta położyc fileta i zwinąc według uznania, np. w warkocz. Wierzch posmarowac roztrzepanym jajkiem. Piec ok 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Spotkanie rodzinne Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować