Nadziewany filet z kurczaka w warkoczu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zrobic marynatę: wszystkie składniki dobrze wymieszac.
Filety przekroic na połówki i natrzec marynatą. Włożyc do lodówki na minimum 8 godzin. Na patelni rozgrzac oliwę, pokroic cebulę dymkę i wrzucic na patelnię. Dodac rozmrożony szpinak i przyprawy, na koniec zmiażdżone ząbki czosnku. Smażyc ok. 5 minut, aż sos odparuje. Filety wyciągnąc z marynaty i naciąc wzdłuż, tak by utworzyła się "kieszonka". Napełnic szpinakiem i startym żółtym serem. Ciasto francuskie naciąc do odpowiednich rozmiarów. Na każdy płat ciasta położyc fileta i zwinąc według uznania, np. w warkocz. Wierzch posmarowac roztrzepanym jajkiem. Piec ok 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Komentarze