Filet z kurczaka nadziewany mascarpone

4.5 (163 ocen)

  • 60 min

Proste a zarazem pyszne danie, które na pewno zachwyci Twoich gości .

  • 60 min

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
    150g serka mascarpone
    4-6 cienkich plasterków wędzonej szynki lub boczku
    oregano, zioła prowansalskie, sól, pieprz

Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka nadziewany mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka myjemy, następnie z jednej strony nacinamy tworząc kieszonkę.
  • 2. Do serka mascarpone dodajemy po łyżce oregano i ziół prowansalskich oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy i nakładamy serek do przygotowanych kieszonek. Zamykamy kieszonkę wykałaczką.
  • 3. Każdą pierś owijamy 2 lub 3 plastrami boczku i jeszcze raz spinamy wykałaczką. Piersi smażymy ze wszystkich stron i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
  • 4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 min pod przykryciem, następnie 15 minut bez przykrycia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować