Filet z piersi kurczaka, nadziewany serem i pomidorami

4.49 (183 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jeśli lubicie potrawy z filetów z piersi kurczaka, ale znudziły Wam się wasze przepisy, to polecam wypróbować ten przepis. Filet z piersi kurczaka, nadziewany serem i pomidorami podałam z miodowymi ziemniakami i miodową kapustą pak choi. Bardzo smaczne połączenie, polecam

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże filety z piersi kurczaka, 40g dowolnego twardego sera żółtego, 6 pomidorków koktajlowych, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka oleju rzepakowego, 1 łyżka papryki słodkiej, 1 łyżka ziół prowansalskich, sól i pieprz wg smaku. Dodatkowo: kilka ziemniaków, 1 łyżka miodu, 1 łyżka oleju rzepakowego, przyprawy wg smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z piersi kurczaka, nadziewany serem i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso natrzeć olejem i przyprawami. W każdym filecie zrobić głębokie nacięcie tworząc kieszonkę. Ser i pomidorki pokroić w drobną kostkę, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawy wg smaku i wszystko dokładnie wymieszać. Nadzienie wsunąć do kieszonek, wierzch kieszonek spiąć wykałaczkami. Tak przygotowane filety wyłożyć na blachę do pieczenia.
    Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć, pokroić na ćwiartki, wymieszać z olejem, miodem i przyprawami i wyłożyć na blachę razem z mięsem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30-35 minut. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować