Filet z kurczaka nadziewany pieczarkami.

5 (4 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób

Danie proste w wykonaniu i jednocześnie na tyle wykwintne, że śmiało można podać nawet wymagającym gościom.

  • 35 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 pojedyncze piersi z kurczaka
    sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, czosnek granulowany
    5 jajek
    bułka tarta własna z bułek
    olej do smażenia
    farsz:
    500 g pieczarek
    1 cebula
    trochę masła
    150 ml śmietany 30%
    sól, pieprz, łyżka siekanego koperku
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Filet z kurczaka nadziewany pieczarkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta poporcjować na kotlety, rozklepać aby były podłużne, przyprawić z jednej strony przyprawą, z drugiej solą pieprzem i czosnkiem granulowanym, odstawić do przejścia smaków.
    W tym czasie przygotować farsz, pokroić pieczarki i cebulę, wrzucić na rozpuszczone masło, ja sok odparuje dodać śmietankę i dusić, po czym przyprawić solą, pieprzem i koperkiem, ostudzić.
    Nadziewać kotlety kładąc farsz na połówce płatu, przykryć drugą połówką,
    Otaczać w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażyć na rumiano.

Porady

Jeśli kotlety będą duże należy jeszcze podpiec w piekarniku pod przykryciem w temp. 150 stopni przez 20-30 minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować