Nadziewane buraki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ta przystawka to samo zdrowie. Efektownie też prezentuje się na stole.

Składniki:

  • ● 1,5 kg jednakowej wielkości buraków
    ● 35 dag łuskanych orzechów włoskich
    ● 40 dag cebuli
    ● sól, pieprz
    ● 150 ml oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Nadziewane buraki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki gotujemy w osolonej
    wodzie do miękkości (ok. 30
    minut). Obieramy. Wierzchy
    odkrawamy. Środki wydrążamy,
    zostawiając 1-cm ścianki.
  • 2. Orzechy mielimy. 3/4 wkładamy
    do buraków, pozostałe
    odkładamy.
  • 3. Cebule obieramy, kroimy
    w małą kostkę i smażymy na
    oleju. Podlewamy wodą, chwilę
    dusimy. Mieszamy z resztą
    orzechów. Doprawiamy. Przekładamy
    do brytfanny, wkładamy
    buraki i zapiekamy ok. 20
    minut w temp. 160 °C.

Porady

Do farszu warto dodać rozdrobniony miąższ buraków. Można przykryć wierzchami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.48 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Nadziewane buraki

4.48 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Nadziewane buraki

RedakcjaPP Papryki i cukinie faszerowałam już nieraz, a nadziewane buraki robię od niedawna. 1 godz. 15 min

To może cię zainteresować