Nadziewane buraki

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Średni

Buraki zupełnie inaczej podane:)

  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • - buraki: 3 sztuki
    - kasza jęczmienna: 3 łyżki
    - sól (do posolenia wody): 1 szczypta
    - kukurydza w puszcze: 1 łyżka
    - groszek konserowowy: 1 łyżka
    - pietruszka zielona: 1 pęczek
    - sól pieprz do smaku: 1 sztuka
    - masło: 3 łyżeczki
    - marchewka: 2 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Nadziewane buraki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W naczyniu żaroodpornym pieczemy buraki w 180°C prze godzinę do półtorej - muszą być miękkie
  • 2. w między czasie gotujemy kaszę (może być gruba lub drobna jak wolicie) jak na opakowaniu mamy zalecane:)
  • 3. studzimy kasze dodajemy kukurydze , groszek, posiekaną natkę pietruszki,marchewkę, przyprawiamy, mieszamy
  • wydrązony burak 4. Wyciągamy buraki odcinamy "daszek" i spód aby buraki nam stały, obieramy, wydrążamy środek
  • zapiekamy buraki z farszem 5. wkładamy farsz do naszych buraków i zapiekamy do momentu aż na kasza zacznie nam się "rumienić"
  • masło na każdego buraka 6. po wyciągnięciu buraków dajemy na każdego po łyżeczce masła
  • masłełko na msie roztopiło:) 7. Troszkę cierpliwości aż masło nam się roztopi..
  • w przekroju 8. w przekroju wygląda to tak:)
  • 9. gotujemy marchewkę, kroimy w kostkę
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Nadziewane buraki

4.48 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Nadziewane buraki

4.48 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Nadziewane buraki

RedakcjaPP Papryki i cukinie faszerowałam już nieraz, a nadziewane buraki robię od niedawna. 1 godz. 15 min

To może cię zainteresować