Nadziane piersi w majonezie

5 (186 ocen)

Soczyste mięso o delikatnym smaku. Dodatki świetnie ze sobą współgrają smakowo.

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
    2 plastry salami z papryką
    2 plastry sera żółtego
    2 plastry pomidora
    2 zielone oliwki
    majonez
    świeżo mielona sól
    świeżo mielony pieprz
    chili
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane Majonez

Nadziane piersi w majonezie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nadziane piersi w majonezie 1. Piersi umyć , osuszyć.
    Odciąć tłuszcz i ewentualne kostki.
    Każdą naciąć w trzech miejscach odległych od siebie , tak by nie przeciąć mięsa.
  • Nadziane piersi w majonezie 2. Posmarować po całości majonezem oraz oprószyć solą i pieprzem.
  • Nadziane piersi w majonezie 3. Naczynie żaroodporne do pieczenia mięsa także wysmarować majonezem oraz oprószyć solą z pieprzem.
  • Nadziane piersi w majonezie 4. Plastry sera, salami oraz pomidora pokroić na 3 części.
    Z oliwkami postąpić tak samo.
    Piersi ułożyć w naczyniu do zapiekania , w otwory po wtykać salami , ser , pomidora oraz oliwki.
    Danie ponownie oprószyć solą , pieprzem oraz chili.
  • Nadziane piersi w majonezie 5. Piec 15 min pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180st.
    Po tym czasie odsłonić naczynie , piec kolejne 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować