Nadziane piersi w majonezie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi umyć , osuszyć.
Odciąć tłuszcz i ewentualne kostki.
Każdą naciąć w trzech miejscach odległych od siebie , tak by nie przeciąć mięsa.
2.Posmarować po całości majonezem oraz oprószyć solą i pieprzem.
3.Naczynie żaroodporne do pieczenia mięsa także wysmarować majonezem oraz oprószyć solą z pieprzem.
4.Plastry sera, salami oraz pomidora pokroić na 3 części.
Z oliwkami postąpić tak samo.
Piersi ułożyć w naczyniu do zapiekania , w otwory po wtykać salami , ser , pomidora oraz oliwki.
Danie ponownie oprószyć solą , pieprzem oraz chili.
5.Piec 15 min pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180st.
Po tym czasie odsłonić naczynie , piec kolejne 20 min.
Komentarze