Udka w majonezie

5 (186 ocen)

soczyste i szybkie w przygotowaniu

Składniki:

  • 3 ćwiartki z kurczaka
    wegeta
    przyprawa do kurczaka
    słodka czerwona papryka w proszku
    majonez
    3 ziela angielskie
    2 liście laurowe
    3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Majonez

Udka w majonezie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krok 1 1. Ćwiartki ubyć,osuszyć. Do naczynia wlać olej, wrzucić ziele i liście laurowe i ułożyć mięso. Udka posmarować majonezem
  • krok 2 2. i posypać przyprawami
  • krok 3 3. Piec 1,5-2 godz w 180*C. W połowie pieczenia udka przekręcić i 15 min przed wyjęciem czynność powtórzyć a piekarnik podkręcić na 200*C by mięso się podpiekło przez co będzie bardziej chrupiące.

Porady

Podałam z ziemniakami w andrucie i surówką (przepis na ziemniaki w moich przepisach)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować