Nadziane marchewki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Na rocznicę ślubu postanowiłam zrobić wiosenny stół. Gościły na nim między innymi pyszne, chrupiące i nadziane marchewki :)

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto na rurki:
    250 g mąki tortowej
    17 dag margaryny
    1/2 szkl śmietany 18%
    1łyżeczka cukru
    sól

    Dowolna sałatka do nafaszerowania
    Koperek
    jajko
    keczup
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki

Nadziane marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników na rurki zagniatamy dokładnie ciasto i formujemy kulkę. Dzielimy ją na 3 części. Każdą z części rozwałkowujemy na grubość 2 mm. Rozwałkowane ciasto kroimy na paski szerokości 5 mm i owijamy nimi dokładnie formy na rurki.
  • 2. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C. Pieczemy ok 10 minut, wyciągamy z piekarnika, smarujemy rozmąconym jajkiem z keczupem i wkładamy na kolejne 10 minut do pieczenia. Gotowe rurki zostawiamy do wystygnięcia, zimne wykładamy delikatnie z foremek.
  • 3. Rureczki nadziewamy dowolną sałatką i dekorujemy koperkiem. Smacznych merchewek :))))

Porady

Zamiast smarować rurki jajkiem z keczupem, można dodać do ciasta pomarańczowy barwnik. Ja jednak użyłam pierwszej wersji, ponieważ nadaje ciekawy smak potrawie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.33 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie
marynowane marchewki

4.33 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie

MARYNOWANE MARCHEWKI

majka190382 Zamknijmy w słoiki najlepsze dary lata 25 min

To może cię zainteresować