MARYNOWANE MARCHEWKI

4.33 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min
  • Dla 10 osób

Zamknijmy w słoiki najlepsze dary lata

  • 25 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • pół kg małych marchewek
    5szklanek wody
    1 szklanka octu
    4 łyzki cukru
    1 łyżeczka soli
    do każdego słoika pól litra:
    1 liśc laurowy
    3 ziela ang
    8 ziaren pieprzu
    łyżeczka gorczycy
    3-4 goździki
Wystaw ocenę:

4.33 (180 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Marynowane marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotowujemy wodę, do której dodajemy sol,cukier i przyprawy. Małe marcheweczki gotujemy w niej ok 15 minut. Po tym czasie marchewki wyjmujemy, przekładamy do słoików, zalewę doprowadzamy do wrzenia, zalewamy marchewki, zakręcamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować