muffiny z kawałkami czekolady i marmoladą

4.46 (157 ocen)

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

pyszne babeczki na każdą okazję, do herbaty/kawy, na powitanie gości, na niedzielny deser, na małe co nieco po obiadku:)

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    0,5 szkladnki cukru
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    1 jajko
    0,5 szklanki oleju
    1 szklanka mleka
    czekolada deserowa
    konfitury śliwkowe
Wystaw ocenę:

4.46 (157 ocen)

Muffiny z kawałkami czekolady i marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W blaszanej formie na babeczki układamy papierowe foremki. W jedne misce przez sitko przesypujemy suche składniki: mąka, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy. W drugiej misce mieszamy mokre składniki, olej, letnie mleko,jajko. Następnie składniki mokre mieszamy z suchymi ale nie za długo dodajemy kawałki czekolady. Nakładamy łyżką do papierowych foremek (do 1/2) następnie w każdej dodajemy po małej łyżce konfitury i przykrywamy resztą ciasta. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na ok. 25 minut pieczemy w temperaturze 180stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować