Muffiny kakaowe z musem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.MUFFINY: W jednym naczyniu mieszamy suche składniki: mąkę, sodę, proszek do pieczenia, kakao, cukier.
2.W drugim naczyniu składniki mokre: jajko, mleko, olej i płynny miód.
3.Suche składniki szybko łączymy z mokrymi, tylko do połączenia się składników. Mogą pozostać grudki.
4.Formę na muffinki wykładamy papilotkami i przekładamy do nich ciasto. Pieczemy około 15 - 20 minut w temperaturze 190°C. Sprawdzamy patyczkiem, jeśli jest suchy to muffinki są gotowe.
Studzimy na kratce kuchennej.
5.MUS CZEKOLADOWY: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i jeszcze ciepłą, łyżką połączyć z serem.
Mocno schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem.
Ubitą śmietanę wmieszać delikatnie do masy czekoladowej, następnie wstawić na kilka minut do lodówki.
Komentarze