Muffiny czekoladowe z borówkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Puszyste i wilgotne na deser.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    0,5 szklanki cukru brązowego
    1 szklanka mleka
    3 łyżki kakao
    10 dag pokruszonej czekolady deserowej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 jaja
    0,5 lub oleju

    DODATKI:
    250 gram borówek
    2 łyżki cukru pudru
    papilotki
    Kwiatki rumianku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki z owocami

Muffiny czekoladowe z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce mąkę wymieszam z proszkiem do pieczenia i cukrami.
    Wbijam jajka dodaję olej i wlewam mleko.
    Dosypuje kakao i pokruszoną czekoladę
    Wszystkie składniki szybko miksuję.
    Papilotki wypełniam ciastem do 2/3 wysokości.
    Borówki płuczę i posypuje nimi każdą muffinkę lekko dociskając do środka.
    Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę w temp 190 stopni przez 20 minut.
    Gotowe posypuje cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować