PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Francuskie mini serniczki z jabłkowymi różyczkamihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/88/bbdaeb7a8e917f572f9099894f417426f4ceb495.jpeg25921944http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/francuskie-mini-serniczki-z-jablkowymi-rozyczkami-9
1 arkusz ciasta francuskiego (275 g)
300 g twarogu sernikowego
1 duże jajko
2 łyżki cukru pudru
1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią
1/2 łyżeczki cynamonu
1-2 jabłka
2 szklanki wody
1/2 szklanki cukru
Sposób przygotowania przepisu:
Francuskie mini serniczki z jabłkowymi różyczkami
1.
Jabłka kroimy na ćwiartki, wydrążamy gniazda nasienne a następnie kroimy na cieniutkie plasterki o grubości 2-3 mm. W garnku zagotowujemy wodę z cukrem i delikatnie wrzucamy do niego plasterki jabłek. Gotujemy ok.3-5 min aż zmiękną, ale się nie rozpadną. Wyciągamy i suszymy na ręczniku papierowym.
2.
Ciasto francuskie kroimy na 12 kwadratów i wykładamy nimi natłuszczoną formę do muffinek.
3.
Składniki na masę serową dokładnie ze sobą mieszamy.
4.
Do przygotowanych koszyczków z ciasta francuskiego nakładamy po 1 łyżce masy serowej.
5.
Plasterki jabłek układamy w rzędzie po 6 sztuk tak, aby zachodziły na siebie w połowie i delikatnie zwijamy w różyczkę zaczynając od plasterka, którego widać połowę.
6.
Gotowe różyczki wkładamy do masy serowej lekko wciskając. Płatki różyczek delikatnie rozchylamy. Tak przygotowane serniczki pieczemy ok. 20 minut w 220 stopniach. Jak lekko przestygną wyciągamy z formy, aby się nie przykleiły, ponieważ wtedy przy wyjmowaniu ciasto francuskie może się pokruszyć. Smacznego :)
KHWS_01-2016
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze