Muffinki śniadaniowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Muffinki na chlebku tostowym, mocno nadziane pieczarkami, parówkami, serem i papryką to świetny pomysł na śniadanie.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 12 kromek chleba tostowego,
    - 6 jajek,
    - 10 dag parówek lub innej wędliny,
    - 10 dag pieczarek,
    - 15 dag sera żółtego,
    - 1 mała cebulka,
    - 1 łyżka masła,
    - sól, pieprz do smaku
    - szczypiorek do posypania.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki Śniadanie

Muffinki śniadaniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Muffinki śniadaniowe 1. Kromki chleba rozwałkowujemy wałkiem i wkładamy w foremki do muffinek.
  • Muffinki śniadaniowe 2. Pieczarki, cebulę kroimy na mniejsze kawałki i smażymy na maśle, na końcu doprawiamy pieprzem i solą, Wędlinę i paprykę kroimy w kostkę, ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek kroimy, jajka ubijamy mikserem (ok. 2 min.)
  • Muffinki śniadaniowe 3. Na chleb układamy kolejno: pieczarki, wędlinę z papryką, zalewamy ubitymi jajkami i na wierzchu posypujemy startym żółtym serem.
  • Muffinki śniadaniowe 4. Muffinki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 15 min. Gotowe posypujemy szczypiorkiem.

Porady

Muffinki mogą być podawane na ciepło jak również na zimno z różnymi sosami. Świetnie reprezentują się na różnych przyjęciach okolicznościowych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować