Muffinki ryżowo-brokułowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jeśli po sobotnio-niedzielnych obiadach macie dość mięsa, to ten przepis z pewnością przypadnie Wam do gustu. Muffinki wyszły pyszny, są bardzo syte, a najlepsze jest to, że smakują nie tylko na ciepło, ale też na zimno. Z wczorajszego obiadu zostało trochę ryżu, wiec dzisiaj zjedliśmy ryżowo-brokułowe muffinki, które podałam z zasmażaną kapustą pekińską.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • na 8 muffinek:
    – 150g ugotowanego i wystudzonego ryżu
    – 250g ugotowanych al dente brokułów
    – 1 duża kulka mozarelli (125g)
    – 2 jajka
    – 1 łyżeczka czubrycy zielonej
    – sól i pieprz wg smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przekąski

Muffinki ryżowo-brokułowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuły pokroić w drobną kostkę i lekko odcisnąć z nadmiaru płynu, mozarellę również pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i wymieszać dokładnie. Przełożyć do foremek silikonowych i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Podawać na ciepło lub na zimno. Bardzo smaczne, proste i w miarę dietetyczne danie i idealnie łączy się z kapustą zasmażaną z warzywami. Polecam
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.88 (8 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kotlety brokułowe  z piekarnika

To może cię zainteresować