Muffinki dwukolorowe z orzechami włoskimi

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Babeczki idealnie sprawdzą się dla dzieci jak i do pracy. Bez problemu możemy zapakować do szkoły czy pracy

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej,
    0,5 szklanki drobnego cukru,
    1/3 szklanki oleju,
    1 szklanka śmietany 18 %,
    3 średnie jajka,
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
    2 łyżki kakao,
    2 łyżki mleka w proszku.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Muffinki dwukolorowe z orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlewamy śmietanę i olej, wbijamy jajka i mieszamy do połączenia się składników.

    Następnie dodajemy mleko w proszku, cukier, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Szpatułką mieszamy składniki na muffinki.

    Orzechy włoskie lekko rozdrabniamy nożem lub rozdrabniaczem. Dodajemy do masy i delikatnie łączymy.

    Ciasto dzielimy na 2 równie części. Do jednej dodajemy kakao. Drugą pozostawiamy bez dodatków. Część z kakao dokładnie mieszamy.

    Na blaszkę do muffinek układamy papilotki. Do każdej papilotki wykładamy po łyżce masy ciemnej i jasnej.

    Muffinki pieczemy 30 minut w 180 stopniach (góra dół) na pewności sprawdzamy patyczkiem czy są upieczone.

    Ostudzone babeczki posypujemy pudrem. Możemy również polać czekoladą, lukrem lub udekorwać według uznania.

    Smacznego ;)

Porady

Babeczki możemy polać czekoladą, lukrem lub ozdobnić bitą śmietaną i kolorowymi groszkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować