Moje minestrone z mortadelą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Są takie zupy, do których czasami musimy wrócić. Tak jest z minestrone. Świeże smaki warzyw połączyliśmy z włoską mortadelą z pistacjami.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g mortadeli z pistacjami
    3 młode marchewki
    3 łodygi selera naciowego
    150 g żółtej fasolki szparagowej
    2 pomidory
    1 kawałek młodej kapusty
    1,5 litra bulionu warzywnego
    3 łyżki drobnego makaronu
    1/2 szklanki startego parmezanu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Moje minestrone z mortadelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Moje minestrone z mortadelą 1. Mortadelę kroimy w kostkę.
    Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, razem z pozostałymi warzywami kroimy na takie kawałki, jakie lubimy.
    Na rozgrzaną oliwę wrzucamy wszystkie składniki (wyłączając makaron i parmezan).
    Chwilę smażymy, zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy do momentu, kiedy warzywa będą al dente. Wtedy dodajemy makaron oraz parmezan. Od czasu do czasu mieszamy, gotujemy przez kwadrans. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.49 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Zupa Minestorne

0 (0 ocen)

minestrone

To może cię zainteresować