Młode ziemniaki po śródziemnomorsku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Można je zrobić na wieczorne spotkanie ze znajomymi, Najlepiej jeśli użyjecie małych ziemniaczków, danie będzie się ładniej prezentować.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g młodych ziemniaków
    3 ząbki czosnku
    150 g pomidorków koktajlowych
    150 g czarnych oliwek
    masło lub olej do smażenia
    świeży rozmaryn
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Młode ziemniaki po śródziemnomorsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki (najlepiej użyć malutkich) ugotować w osolonej wodzie. Na rozgrzanym tłuszczu najpierw lekko przyrumienić ziemniaki, następnie dodać pokrojony w paski czosnek, w dalszym ciągu smażyć od czasu do czasu mieszając. Dodać posiekany świeży rozmaryn i na samym końcu pomidory oraz oliwki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Można podawać zarówno na ciepło jak i zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować