Miruna w cieście

4.49 (157 ocen)

  • 40 min

Bardzo smaczna ryba smażona w delikatnym cieście naleśnikowym. Prosta w przygotowaniu, a pyszna. Stanowi świetne urozmaicenie dla tradycyjnie smażonej ryby.

  • 40 min

Składniki:

  • -4 filety mrożone z miruny
    -sól
    -pieprz
    -zioła prowansalskie
    -sok z połowy cytryny
    -olej do smażenia

    Ciasto:
    -2 jaja
    -1,5 szklanki mąki
    -3/4 szklanki mleka
    -szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.49 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z ryb Ryba

Miruna w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Rybę rozmrażamy przez noc w lodówce. Dokładnie myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Nacieramy obficie solą, pieprzem i ziołami, skrapiamy sokiem z cytryny. Odkładamy do lodówki na 15 minut.
  • 2 2. W tym czasie przygotowujemy ciasto wszystkie składniki dokładnie ze sobą miksując. Ciasto ma być gęstsze niż naleśnikowe, jeśli jest za rzadkie dosypujemy jeszcze mąki.
  • 3 3. Rybę dokładnie zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju po 5 minut z każdej strony. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miruna Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Post Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować