Miodowe pieczone udka

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Udka z kurczaka, według tego przepisu są bardzo smaczne, soczyste, rozpływające się w ustach. Prosty, szybki sposób i niedrogo.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na marynatę:
    • 1 łyżka musztardy sarepskiej
    • 1 łyżka chrzanu
    • 3 łyżki soku z cytryny
    • 1 łyżka miodu
    • 1 łyżka przyprawy curry
    • 5 łyżek ketchupu
    • sól

    Składniki pozostałe:
    • 5 udek z kurczaka
    • 1 opakowanie kuleczek mozzarelli
    • 3 ogórki konserwowe
    • 1 mały słoik papryki konserwowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Miodowe pieczone udka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myję, osuszam, usuwam kości.
    Wszystkie składniki na marynatę przekładam do miski, dokładnie mieszam, zanurzam w niej mięso i zostawiam na dwie godziny.
  • farsz 2. Po tym czasie faszeruję udka kulkami mozzarelli, pokrojonym w kostkę ogórkiem konserwowym oraz umytą, obraną z nasion i pokrojoną w paski papryką.
  • mięso 3. Mięso zawijam tak żeby przykryć farsz i układam w woreczku do pieczenia na blaszce.
    Piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 ° C.
  • udka 4. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować