Mini tiramisu czekoladowe z jabłkową różą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zaparzamy pół szklanki kawy, studzimy i dolewamy rum.
2.Podłużne biszkopty - 12 sztuk - nasączamy delikatnie kawą z rumem.
3.Serek waniliowy ucieramy na mus razem z łyżką kakao oraz roztopioną na parze (bądź w mikrofalówce) czekoladą gorzką.
4.Jabłko myjemy, osuszamy i kroimy na cienkie półplasterki. Dusimy 3 minuty na patelni z dwóch stron razem z syropem klonowym.
5.Na talerzyku układamy obok siebie 4 nasączone biszkopty. Smarujemy je masą czekoladową. Nakładamy kolejne 4 biszkopty (odwrotnie) i ponownie smarujemy masą czekoladową. Przykrywamy znowu 4 biszkoptami i nakładamy masę czekoladową. Posypujemy łyżką kakao. Dekorujemy rożą z jabłek i żurawiny oraz sercami wyciętymi z plasterków kiwi, galaretki.
Komentarze