Mini torciki z kremem piernikowym na biszkopcie z białek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę. Wsypujemy cukier i cukier waniliowy. Ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Dodajemy olej. Chwilę ubijamy.Wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach 21x25cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 170 stopni. Studzimy. Wycinamy obręczami kółka w biszkopcie.
2.Krem: Serek mieszamy z przyprawą do piernika. Kilka pierników odkładamy do dekoracji, pozostałe kroimy na małe kawałki. Pierniki dodajemy do serka i mieszamy.
3.Składanie: Do obręczy wyłożonych papierem do pieczenia na spód dajemy kółko z biszkoptu, następnie nakładamy porcję kremu. Torciki wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
4.Dekoracja: Torciki wyjmujemy z obręczy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dekorujemy torciki. Dekorujemy odłożonymi piernikami. Gotowe!
Komentarze