Mini torciki truskawkowe z kremem marshmallow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczemy biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Ubijamy białka na sztywno z cukrem, następnie ubijamy z żółtkami. Mieszamy z przesianą mąką, kakao i proszkiem. Wylewamy na standardową blaszkę do pieczenia i pieczemy ok 30 min. Studzimy. Foremką małym kółkiem o śr ok 4 cm wykrawamy krążki.
2.Rozpuszczamy pianki i 50 ml śmietanki w kąpieli wodnej. Dodajemy odrobinę czerwonego barwnika spożywczego. Mieszamy do całkowitego połączenia. Odstawiamy do przestudzenia. Ubijamy 150 ml kremówki razem z mascarpone, cukrem, aromatem i kwaskiem cytrynowym na sztywną masę. Pod koniec dodajemy przestudzone pianki. Miksujemy i przekładamy masę do worka cukierniczego z tylką gwiazdką m1. Wyciskamy krem na biszkoptowe krążki. Składamy po dwa.
3.Dekorujemy wierzch posypką i świeżymi truskawkami. Smacznego!
Komentarze