Mini tarty z kremem i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto zagnieć energicznie na gładką, jednolitą masę. Owiń folią i umieść w lodówce na 30 minut. Po schłodzeniu ciasto wyjmuj partiami. Tyle ile potrzebne jest do wałkowania.
2.Foremki do tartaletek dokładnie natłuść. Na podsypanym mąką blacie rozwałkuj cienkie ciasto. Wycinaj większe okręgi a następnie przenieś je do foremek i dociskając palcami, nadaj kształt. Wystające skrawki odkrój. Nakłuj spody widelcem i piecz w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku. Lekko ostudź a następnie wyjmuj z foremek. Natłuszczaj je ponownie i upiecz pozostałe ciasto.
3.Śmietankę ubij na sztywno. Mascarpone rozetrzyj krótko mikserem. Dodawaj po łyżce śmietanki. Do masy wsyp cukier waniliowy i wymieszaj.
Komentarze