Mini tarty z budyniem i truskawkami

4.5 (193 ocen)

  • 40 min

Niebo w gębie

  • 40 min

Składniki:

  • ciasto francuskie
    budyń śmietankowy
    truskawki
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery

Mini tarty z budyniem i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie podzielić na 8 części
  • 2. W każdym kawałku zrobić rant dookoła i zapiec w piekarniku w 200 stopniach ok 20 minut. Ważne jest by czymś obciążyć środek. W srodku każdego ułożyć kawałki papieru do pieczenia a na niego wysypać troszkę ryżu.
  • 3. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Jeszcze ciepły wylać na tarty, a na nim układać kawałki truskawek

Porady

Całość można posypać tartą czekoladą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować